On-line ISSN:2147-155X

Dilek Haznederoğlu – Çok sevgili hocam Prof.Dr. Ayşe AKIN

9 Şubat 2013, Cumartesi, 12:33 | İz Bırakanlar, Prof.Dr.Ayşe Akın | 1.709 kez okundu | 0 yorum
Çok sevgili hocam Prof.Dr. Ayşe AKIN  Dilek Haznederoğlu Kendisini tanımış olmanın yanı sıra  birlikte çalışabilme  mutluluğuna erişebildiğim için onur duyduğum bu nedenle de kendimi ayrıcalıklı, bir o kadar da şanslı hissettiğim çok sevgili  hocam Prof. Dr. Ayşe AKIN’ı anlatabilmek benim için gerçekten zor.  Sebebi,  ne kadar gayret etsem de kelime dağarcığımın, hocamı layığı ile anlatabilme […]

Çok sevgili hocam Prof.Dr. Ayşe AKIN

 Dilek Haznederoğlu

Kendisini tanımış olmanın yanı sıra  birlikte çalışabilme  mutluluğuna erişebildiğim için onur duyduğum bu nedenle de kendimi ayrıcalıklı, bir o kadar da şanslı hissettiğim çok sevgili  hocam Prof. Dr. Ayşe AKIN’ı anlatabilmek benim için gerçekten zor.  Sebebi,  ne kadar gayret etsem de kelime dağarcığımın, hocamı layığı ile anlatabilme konusunda yardımının kısıtlı kalacağını düşündüğümdendir.

  Ayşe hocam, insanda güven ve saygı duygusu uyandıran güçlü kişiliği,  üretkenliği, çoşku dolu bitmez tükenmez enerjisi ile özdeşleşen emsalsiz liderlik vasıfları; birlikte olduğunuz her an bilgi dağarcınıza mutlaka yeni bir şeyler katan eşsiz  eğitimci kimliği; gerektiğinde, sırdaşınız, dertlerinizin en içten ortağı ve dermanı, çok yardımsever, mütevazi, özetle üstün insancıl meziyetlerin merkezi bir güzel ve bilge insandır.

Prof.Dr.Ayşe AKIN hocamı  Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü görevini üstün bir başarı ile yürüttüğü 1992-1997 yılları arasında yakından tanıma fırsatım oldu. Genel Müdürlüğün  sürekli yoğun ve ağır mesai koşullarında bizlere çalışma heyecanını aşılayan, devamlı  teşvik eden, destekleyen, dahası mesleki gelişimimiz için türlü fırsatlar yaratan, aynı zamanda güvendiği kişilerin hep arkasında duran, koruyan sevgili hocam,  benim her zaman cesur yürekli sıcacık sevgi dolu bir idolüm, rol modelim oldu.

Ayşe AKIN hocamın bizlere kazandırdığı planlı, programlı, etik değerlere saygılı, çalışma ve problem çözme becerileri, özellikle de sorunların yerinde ve zamanında çözülmesi için gösterdiği duyarlılık ve titizlik, sonraki yıllarda  iş  yaşamımızın değişmez rehberi olmuştur.  Ayşe hocamın bilhassa toplantılar öncesinde sunumlarımızı bizzat prova ettirmesi bizleri çok heyecanlandırırdı. Hocamın, her biri ders niteliğinde olan düzeltme önerileri ve olumlu geri bildirimleri sayesinde, konuşmalarımızı çok rahat yapabilme yetisini edindik. Bu sayede sunumlardan sonra  hocamızın güler yüzle yaptığı olumlu geri bildirimleri almanın sevincinden daha da önemlisi emeklerini,  özverisini ve bizlere duyduğu güveni boşa çıkartmamış olmanın mutluluğumu yaşamaya, bütün yorgunluklarımızı  unutmaya başladık .

Ayşe hocam saha çalışmalarına, sırf bu alanda ki engin bilgi birikimi ve deneyimlerini aktarabilmek, dolayısıyla halkın bilinçlendirilmesinin yanı sıra bizlerin en iyi şekilde yetişebilmemize katkı sağlamak için  mümkün olduğunca   katılmaya özen gösterirdi. Bu sayede, yol arkadaşlığı doyumsuz olan hocamla sıkça seyahat edebilme imkanım oldu.  Sevgili hocam, bu zorlu ve uzun  yolculuklar sırasında ne yolların çilesinden ne barınma yerlerinden  ne de yemeklerden bir gün olsun şikayet etmedi. Tek amacı  hizmetin halka en iyi şekilde götürülmesi ve bunun temel aracı olan eğitimin aksatılmadan sürdürülebilmesi oldu. Bizler bu sayede her koşul ve fırsatta eğitimin en etkin ve verimli  şekilde nasıl yapılabileceğini öğrenme becerisini edindik.

Sevgili Prof.Dr Ayse AKIN  hocamın bizlere ve yetişmemize olan  emekleri  saymakla bitmez, hakkı hiç mi hiç ödenemez.  Hocam, ben şahsım adına  sizi tanımış , birlikte çalışmış daha da önemlisi  her zaman yanımda olduğunuzu, olmaya devam ettiğinizi bilmekle kendimi  çok şanslı sayıyorum.  İyi ki hayatımda varsınız. Sizi çok seviyorum .

Dr.Dilek HAZNEDAROĞLU

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.